01 234 27 56

Za ravne strehe ClimateCooler Flex

Ohladite si hišo ali zmanjšajte strošek porabe klimatskih naprav!

 

Strešna premaza ClimateCooler Flex RoofPrimer in ClimateCooler Flex Topcoat sta namenjena ravnim streham in znižujeta temperaturo na strehi do 30 °C!

Veliko podjetij, uradov, ustanov, hotelov in nakupovalnih središč dosega zelo velike prihranke pri porabi energije za klimatizacijo na preprost način - z novo prebarvano streho. Barva ClimateCooler je velikemu hotelu na Danskem prihranila od 40 do 50.000 kWh energije na letni ravni. To je enako 27 tonam CO2 ali 170.000 prevoženim kilometrom z avtomobilom.

Kako delujeta premaza?

 • Učinkovito odbija UV in IR sončne žarke, kar znižuje temperaturo na strehi do 30°C.
 • Odbija do 70 % sončnih žarkov.
 • Zmanjšuje absorbcijo toplote - do 40%.
 • Izredno elastičen – do 400% na zahtevnih površinah.
 • Zmanjšuje temperaturo v prostoru, ker zmanjšuje temperaturo neposredno pod streho.
 • Samočistilni efekt omogoča sestava na osnovi nanotehnologije.

Kaj so prednosti uporabe?

 • Velik prihranek pri računu za elektriko na račun hlajenja s klimati.
 • Optimalna zaščita za streho tudi pred soncem, dežjem in zmrzaljo.
 • Podaljšuje življenjsko dobo strehe za več let, ker zaradi nižje temperature na površini strehe upočasnjuje proces razpadanja.
 • Zaščita narave - z manjšo porabo energije, je izpust CO2 do 40% manjši.
 • Okolju prijazen izdelek World Wildlife Fund (WWF) in ISO Paint Nordic sodelujeta z namenom zaščite narave s poudarkom na globalnem segrevanju.

ClimateCooler Flex Roofprimer

ClimateCooler Flex RoofPrimer je poseben osnovni premaz z edinstvenimi značilnostmi, ki se uporablja kot osnovni premaz pred nanosom premaza ClimateCooler Flex Topcoat. Flex Primer je izdelan na osnovi termo-stabilizirajočih vezivnih sredstev z močno lepljivostjo, UV stabilizatorjev in zadnje generacije posebnih izolacijskih keramičnih pigmentov, ki se jih uporablja v vesoljski industriji pri premazih, odpornih na vročino, in pri izolacijskih premazih.

Danes nam je uspelo tovrstno visoko razvito tehnologijo uspešno uporabiti v izolacijskih premazih, kot je Flex Primer. Uporaba izolacijskih keramičnih pigmentov pomeni, da se lahko tovrstni izolacijski premaz proizvede le v sivo-beli barvi. Vendar pa edinstvena kombinacija izolacijskih keramičnih pigmentov s posebnimi termostabilnimi UV in IR odbijajočimi pigmenti v osnovnem premazu Flex Topcoat omogoča, da optimalni sistem ClimateCooler ohranja primerno temperaturo strešne površine.

Tako se lahko ohranja strešne konstrukcije in prostore pod streho znatno hladnejše, kot če bi uporabili tradicionalne strešne kritine, ki niso premazane s strešnimi barvami ali pa so prebarvane s komercialnimi barvami za strehe. Sistem Flex Primer / Flex Topcoat ClimateCooler lahko odbije do 70% sončnih žarkov. Ene od prednosti so manjše vpijanje vročine v do 40% strehe, zmanjšanje globalnega segrevanja, ker je potreba po energiji za hlajenje stavbe manjša, se posledično zmanjša tudi izpust škodljivega CO2.

ClimateCooler Flex RoofTopCoat

ClimateCooler Flex Topcoat je poseben premaz za strehe iz vrste premazov za strehe Total Solar Refl ecting in se uporablja za strehe iz bitumenske strešne kritine ter ostalih zahtevnih materialov. Je zelo trpežen in prijemljiv premaz za večino strešnih površin. ClimateColler Flex Topcoat je izdelan na osnovi posebnih termo-stabilizacijskih vezivnih sredstvih, ki imajo izredno moč sprijemanja in do 400% prilagodljivost na zahtevnih površinah.

Vključuje tudi nano silane, katerih značilnost je samočistilni učinek. ClimateCooler Flex je izdelan iz posebnih pigmentov, ki odbijajo sončno svetlobo in stabilizirajo toploto, ter iz aditivov, ki odbijajo UV in IR žarke. Na ta način zmanjša vpijanje toplote in posledično tudi temperaturo v stavbi do 40%. Na običajen vroč poletni dan to pomeni za 10 do 15°C nižje temperature v vsakem prostoru pod streho. ClimateColler Flex nudi najboljšo zaščito strehe pred soncem, dežjem in zmrzaljo ter za nekaj let podaljša življenjsko dobo strehe, saj ne pride do nalaganja vročine med materiali zaradi sončnih žarkov. Poleg tega se lahko zaradi 40% zmanjšanja vročine izognemo vročinskemu stresu in okvaram hladilnih sistemov, ki se pogosto nahajajo na strehah mnogih industrijskih, hotelskih in poslovnih stavb.