01 234 27 56

Sončno refleksijski premazi streh ClimateCooler

Ohladite si hišo ali zmanjšajte strošek porabe klimatskih naprav!

Strešna premaza ClimateCooler Uni Primer in ClimateCooler Uni Topcoat sta namenjena poševnim streham in znižujeta temperaturo na strehi do 30 °C!

Veliko podjetij, uradov, ustanov, hotelov in nakupovalnih središč dosega zelo velike prihranke pri porabi energije za klimatizacijo na preprost način - z novo prebarvano streho. Barva ClimateCooler je velikemu hotelu na Danskem prihranila od 40 do 50.000 kWh energije na letni ravni. To je enako 27 tonam CO2 ali 170.000 prevoženim kilometrom z avtomobilom.

ClimateCooler Uni Primer in ClimateCooler Uni Topcoat je razvilo podjetje ISO Paint Nordic in sta na voljo v osmih barvah.

Kako delujeta?

 • Učinkovito odbija UV in IR sončne žarke, kar znižuje temperaturo na strehi do 30°C.
 • Odbija do 70 % sončnih žarkov.
 • Zmanjšuje absorbcijo toplote - do 40%.
 • Izredno elastičen – do 400% na zahtevnih površinah.
 • Zmanjšuje temperaturo v prostoru, ker zmanjšuje temperaturo neposredno pod streho.
 • Samočistilni efekt omogoča sestava na osnovi nanotehnologije.

Kaj so prednosti uporabe?

 • Velik prihranek pri računu za elektriko na račun hlajenja s klimati.
 • Optimalna zaščita za streho tudi pred soncem, dežjem in zmrzaljo.
 • Podaljšuje življenjsko dobo strehe za več let, ker zaradi nižje temperature na površini strehe upočasnjuje proces razpadanja.
 • Zaščita narave - z manjšo porabo energije, je izpust CO2 do 40% manjši.
 • Okolju prijazen izdelek World Wildlife Fund (WWF) in ISO Paint Nordic sodelujeta z namenom zaščite narave s poudarkom na globalnem segrevanju.

ClimateCooler Uni RoofPrimer

ClimateCooler Uni Primer je poseben osnovni premaz z edinstvenimi značilnostmi in se uporablja kot osnovni premaz pred nanosom premaza ClimateCooler Uni Topcoat. Uni Primer je izdelan na termostabilizirajočih vezivnih sredstvih, UV stabilizatorjih in zadnji generaciji posebnih izolacijskih keramičnih pigmentov, ki se jih uporablja v vesoljski industriji pri zavarovanju proti vročini in izolacijskih premazih. Danes nam je uspelo to popolno razvito tehnologijo uspešno prenesti v izolacijske premaze, kot je Uni Primer. Uporaba teh izolacijskih keramičnih pigmentov pomeni, da se ta vrsta izolacijskega premaza proizvede le v sivo-beli barvi. Vendar pa edinstvena kombinacija teh izolacijski keramičnih pigmentov s termostabilnimi posebnimi UV in IR odbijajočimi pigmenti v premazu Uni Topcoat omogoča, da optimalni sistem ClimateCooler ohranja ustrezno temperaturo strešne površine. Tako se lahko ohranja strešne konstrukcije in prostore pod streho znatno hladnejše, kot, če bi uporabili tradicionalne strešne kritine, ki niso premazane s strešnimi barvami ali pa uporabljajo komercialne barve za strehe. Sistem Uni Primer / Uni Topcoat ClimateCooler lahko odbije do 70% sončnih žarkov. Druge prednosti vključujejo manjše vpijanje vročine na do 40% strehe, zmanjšanje globalnega segrevanja ker je potreba po energiji za hlajenje stavbe manjša, se posledično zmanjša tudi izpust škodljivega CO2.

ClimateCooler Uni RoofTopCoat

ClimateCooler Uni Topcoat je poseben premaz za strehe iz vrste premazov za strehe Total Solar Refl ecting in se uporablja za strehe iz bitumenske, betonske in običajne strešne kritine. Izdelan je na osnovi posebnih termo-stabilizacijskih vezivnih sredstvih, ki imajo izvrstno lepilno moč in do 200% prilagodljivost na zahtevnih površinah. ClimateCooler Uni Topcoat je izdelan na osnovi najnovejših tehnologij in je sestavljen na povsem nov in bolj učinkovit način. ClimateCooler Uni je sestavljen iz zelo posebnih termostabilnih pigmentov, ki odbijajo sončno svetlobo, iz termostabilnih vezivnih sredstev, UV stabilizirajočih vezivnih dodatkov in iz nano silanov, katerih prednost je samočistilni učinek. Površina strehe tako pridobi edinstvene lastnosti, ki odbijajo sončne UV ter IR žarke, kar za 40% zmanjša absorpcijo toplote, s čimer se temperatura strehe zniža za 20 do 25°C. ClimateCooler Uni nudi najboljšo zaščito strehe pred soncem, dežjem in zmrzaljo ter tako za nekaj let podaljša življenjsko dobo strehe. Poleg tega bo ves ta čas vaša streha videti prvovrstno in lepo obarvano, saj bo zaščitena pred ekstremno vročino, ki ji je ponavadi izpostavljena običajno obdelana streha. Poleg same strehe so pred sončnimi žarki zaščiteni tudi drugi materiali, s čimer se izognemo vročinskemu stresu. Pri uporabi ClimateCoolerja na površino strehe v izmeri 200 m2 se lahko emisije CO2 zmanjšajo za eno tono na leto. To pomeni 10% prihranek povprečne porabe na enega prebivalca Danske.